ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΗΠΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τα Αυτοάνοσα Ηπατικά Νοσήματα με έμφαση στην Αυτοάνοση Ηπατίτιδα και την Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας

Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αναφοράς για Σπάνια Ηπατικά Νοσήματα (ERN-RARE LIVER)

Σκοπός του Κέντρου

Αποστολή του Κέντρου είναι ο εστιασμός στην Πρώιμη Διάγνωση των Aυτοανόσων Νοσημάτων του Ήπατος με σαφές όφελος για τον ασθενή και το σύστημα υγείας μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Παθήσεις

Το Κέντρο εξειδικεύεται στα Πολύπλοκα Ηπατικά Νοσήματα με έμφαση στα Αυτοάνοσα Νοσήματα του Ήπατος και ιδιαίτερα στην: Αυτοάνοση Ηπατίτιδα (ΑΗ) και την Πρωτοπαθή Χολική Χολαγγειίτιδα (ΠΧΧ).

Πολυεπιστημονική Ομάδα

Το Κέντρο στελεχώνεται από Εξειδικευμένη Πολυεπιστημονική Ομάδα με Επιστημονικο Υπεύθυνο τον Καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριο Γεώργιο Ν. Νταλέκο, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής & του Ομώνυμου Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

 • Ελαστογραφία Ήπατος
 • Ανοσολογικός Έλεγχος
 • Βιοψία Ήπατος
 • Απεικονίσεις
 • Επίσκεψη

  Το Κέντρο δέχεται εξωτερικούς ασθενείς κατόπιν ραντεβού τις ημέρες Δευτέρα-Πέμπτη (ώρες 8.00-15.00) στο Εξωτερικό Ηπατολογικό Ιατρείο (εξωτερικό ιατρείο με αριθμό 64) της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

  Επικοινωνία-Ραντεβού

  Για ραντεβού και πληροφορίες καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή στα τηλέφωνα 241350-2436 και 241350-2437 και ώρες 8.00-15.00 καθώς και στη Γραμματεία της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο τηλέφωνο 241350-2285 (9.00-15.00).